Triumph Perfekt - 1951 #615275

A  Triumph '50-es évekbeli Perfektje. Ez a példány kitűnő állapotban maradt fenn. Legnagyobb hibája a burkolat megkopása a közbillentyű két oldalán. Belseje makulátlan. A kocsi oldalsó króm bevonata úgyszintén (a typewriterdatabase adatai alapján '56 után már nem krómoztak). Furcsaság, hogy a gyűjteményem két Triumphja egy széríából való, illetve mind a kettő csodás állapotban került hozzám.

A Triumph nem 'csak' egy-egy példányt kínált vevőinek. Hordozható kivitelben  1934 óta három különböző felszereltségű gép közül választhatnak a megrendelők. A Perfekt a legkomolyabb. Legszembetűnőbb különbsége a színválasztó és táblázó megléte. A Durabell (ez a másik gépem) ezeket nem tartalmazza illetve még az előző fejlesztés burkolatát viseli. 

1957 után már Gabriele néven futnak a hordozható típusok. A DeJur modellek pedig az Egyesült Államok piacára készültek.

A kocsi mozgása hírhedten sima. Szinte suhan. A betűváltás még kocsiemeléssel történik ez talán egy kicsit nehézkes. - (Legalábbis a kocsi mozgásához képest. Tényleg már az is élmény ha csak tologathatja az ember :) - Ennek ellenére nem különösebben fárasztó vagy kellemetlen. Nem sokat tudok mondani róla. 1-2 hétig volt az íróasztalomon. Burkolatát nem volt szükséges megbontanom takarítás vagy javítás miatt. Örömmel használtam. A legbosszantóbb dolog a sorozatszám megtalálása volt, ez pedig felhasználói szempontból nem különösebben érdekes. Remek gép, időtálló alumínium burkolattal. Ha nem gyűjteném őket akár ezzel az egy darabbal is elboldogulnék itthon.

Hordtáskájának különleges festése van. A zárja már sajnos volt feszegetve elég bizonytalanak így a képességei.

Ez a lemez vezeti a sortovábbító kart alapállásba, amikor lecsukásra kerül a burkolat.


Tisztító eszközei pedig még megvannak! 




Baloldalon színválasztó, a 'q' betű mellett pedig a sorzár felszabadító gomb (Itt található a burkolat alatt a sorozatszám is. Ügyeskedve kívülről is leolvasható, de célszerűbb leemelni a hordtáska lemezét, így már fényképezésre is lehetőséget adó hely áll rendelkezésre. Alapvetően jól olvasható, fekete lemezen fehér számok). Jobb oldalon a táblázó kezelő szerve található. 





Az elős lábak mögötti karral tudjuk leemelni a burkolat aljáról a gépet. A jobb oldalt mutató képen a hátsó láb mögötti kar a kocsizár (A két kar közötti kis lemez pedig fogalmam sincs mire szolgál).







Megjegyzések